Poklady marocké kuchyně: Tádžin s rybou, paprikou a cizrnou Mluvit o marocké kuchyni a vynechat některý z bezpočtu tádžinů, oněch voňavých dušených jídel, to by prostě nebylo možné. Tahle metoda a také příslušné dokonalé okořenění možná způsobí, že si rybu zamilují i ti, kdo se jí jindy vyhýbají. Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama. Vyzrálý ročník zpřístupňuje vína gravitačního vinařství Vilavin širšímu publiku Údělem tuzemských vinařů je vypořádávat se každý rok s trochu jiným počasím. A (příjemnou?) možností vínomilců každý ročník ochutnávat a respektovat jeho specifika, protože v našem pásmu zkrátka nevytvoří stále totožný produkt. Ročník 2023 je u gravitačního vinařství Vilavin ve znamení výrazně vyzrálejší suroviny, a tak je i ve výsledných vínech o něco více zbytkových cukrů a často se pohybují na… Přehlídka rozličných chutí V rámci testu bylo hodnoceno celkem 12 paštik. Přičemž hodnocenými parametry byly senzorická analýza výrobku, nutriční a jakostní parametry jednotlivých výrobků hodnocené pomocí laboratorních rozborů a deklarace složení výrobků uváděná výrobci. Byl také proveden mikrobiální rozbor výrobků. Jak si vedly výrobce zakoupené v běžné tržní síti? GymBeam jde ještě blíž svým zákazníkům - nově bude k dostání v Rossmannu či Globusu Praha 14. června 2024 (PROTEXT) - GymBeam spouští další nové spolupráce a jeho produkty jsou nově k dostání v řetězci Rossmann, Foodora.cz a již brzy i v řetězci Globus. V nabídce jsou u těchto obchodníků desítky doplňků stravy a zdravých potravin. Sortiment se postupně rozrůstá a v blízké budoucnosti společnost plánuje svými produkty zásobovat například i čerpací stanice Shell. Segment velkoobchodní spolupráce GymBeamu meziročně vzrostl o 92 %, což ovlivnilo i rozšiřování sítě strategických pa… Dvojctihodný koláč - Frgál Moc jsem se snažila dodat vám tenhle recept na přání co nejrychleji, tak ho tu s vámi sdílím s fotkami, které mám od posledního pečení a pokusím se ho v brzké době znovu upéct a při té příležitosti i natočit video a nafotit postupové fotky, aby to plnění bylo pro začátečníky co nejjednodušší. Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Od Masarykových domů k Thomayerovi Na komentované vycházce konané dne 10.6. s průvodkyní, paní Jarkou Náprstkovou, jsme se tentokrát podívali do historie dnešní Thomayerovy nemocnice. Pro účastníky bylo připraveno pohoštění z čerstvých surovin a při té příležitosti se také dozvěděli o nedalekých archeologických objevech z neolitické doby včetně výzkumů stravy našich předků. Jsme rádi, že těmito vycházkami Slow Food Prague přispívá… Celerová omáčka k masu Celerová omáčka k masu se hodí třeba k vařenému hovězímu, přílohou mohou být brambory, rýže nebo i těstoviny. Je jednodu... Kurkuma: Přírodní první pomoc při zánětech, bolestech, horečce a dalších potížích Kurkuma je koření, které pochází z oddenku rostliny Curcuma longa. Jako potravina i lék se bezpečně používá již více než 5 000 let. The post Kurkuma: Přírodní první pomoc při zánětech, bolestech, horečce a dalších potížích appeared first on Epoch Times ČR . Kynutí pizza šneci Šneci z listového těsta, nebo chcete-li pizzetky, pro vás určitě nejsou žádná novinka. Je to již letitý recept na rychlé a velmi chutné pohoštění, které se ujalo v mnoha domácnostech napříč republikou. Sama si vzpomínám, jak jsem je prvně jedla u babičky na prázdninách. Upekla je, když přišla návštěva a jen se po nich zaprášilo. Byla jsem […] Článek KYNUTÍ PIZZA ŠNECI se nejdříve objevil na Recep… Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností. The post Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) first appeared on Zkvašeno.cz . Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Znáte azuki nebo mungo? Tato zdravá zelenina božsky chutná a z každého jídla udělá zážitek Znáte azuki nebo mungo? Tato zdravá zelenina božsky chutná a z každého jídla udělá zážitek petr.suth 16.06.2024 13:00 První dort jako z pohádky: 60 nejroztomilejších dětských dortů k prvním narozeninám Narozeninový dort pro ty nejmenší má co do surovin svá pravidla. To ovšem neznamená, že nemůžete mít na oslavě jeden krásný pro ostatní hosty, ze kterého malý oslavenec jen trochu ochutná. Podívejte se na nejkrásnější první dorty a zamilujte se na první pohled. Snídani z Hiltonu si díky aplikaci můžete dát za třetinu ceny. Obsah balíčku ale bude překvapením Jíst jako král, a přitom ušetřit? Lze to díky aplikaci Too Good To Go, která byla tento týden spuštěna. Zapojené podniky nabízejí své přebytky – snídaně, balíčky pečiva, nebo klidně hotová jídla za zlomek původní ceny. Na vás je, abyste si vybrali balíček, zaplatili a vyzvedli. Co přesně za svoje peníze dostanete, bude překvapením. Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou Chcete si připravit něco rychlého a lehkého? A co takové linguine s tuňákem a koprovou zálivkou? Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou vlastně kombinují osvědčenou klasiku v podobně těstovin, tuňáka a kopru. Nic speciálního, dalo by se říct. Když ale vše zkombinujete a kopr zapracujete ho do příjemně česnekovo–citronové zálivky, je bezvadný oběd nebo večeře na světě. The post Linguine s tuňákem … Francouzská kuřecí polévka Připravte si jemnější verzi francouzské cibulačky, která je doplněna o jiné druhy zeleniny a o kuřecí maso. Zapomenout bychom neměli ani na bílé víno, které zvýrazní všechny chutě a voňavý tymián pro dodání francouzského šmrncu. Nenechte si ujít recept na vynikající domácí francouzskou kuřecí polévku na Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Francouzská kuřecí polévka pochází z Jak v kuchyni Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Ďábelská cuketová směs Hledáte nápad na něco dobrého z cukety? Tak tento fofr recept je přesně ono! Ať už si připravíte topinky nebo směs použijete na špagety, vždy si pochutnáte! Jahodové nebe. Je libo nadýchanou smetanovou pěnu, smažené taštičky nebo domácí koláč? Se šlehačkou, v krémových zákuscích, ovocných dortech, pohárech, bublaninách a roládách... Jahodová sezona je konečně tu. Pojďme si sladké červené plody vychutnat. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS) Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je… JiĹ™Ăkovo vidÄ›nĂ pokraÄŤuje - (události) CharitativnĂ pivnĂ projekt - pomoc nevidomĂ©mu panu JiĹ™Ămu- se setkal u veĹ™ejnosti s nebĂ˝valĂ˝m zájmem. Nejen u jednotlivcĹŻ, ale postupnÄ› se k nÄ›mu p?... Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Dýňové tagliattele Když se začnou dny krátit a teploty se postupně snižují, přichází na scénu jedno z nejútulnějších ročních období – podzim. Toto období je plné úžasných vůní a chutí, které lákají k vaření a pečení. A co by podzim byl bez ... The post DÝŇOVÉ TAGLIATTELE appeared first on Kitchen story . Vanilkový koláč s krémem Jestli hledáte naprosto famózní koláč s minimem surovin, ale zato plnou chutí, už nehledejte. Nadýchaný vanilkový korpus, na něm svěží šlehačka z tohoto dezertu dělají univerzální sladkou tečku, kterou využijete jako zakončení slavnostního oběda, sladkost jen tak na chuť nebo třeba jako dort pro oslavence. Důležitou součást receptu tvoří ocet, bez něj by korpus nebyl tak nadýchaný, já jsem použil… Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Recept: Vláčné čokoládové cupcakes s malinami Připravili jsme jednoduchý recept na čokoládové cupcakes s malinami, který máte za chvíli hotový a můžete tak pohostit nečekanou návštěvu nebo si dát malý dezert plný čokolády. The post Recept: Vláčné čokoládové cupcakes s malinami appeared first on Ochutnej Ořech . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Tipy, jak omezit plýtvání jídlem: Nákupy plánujte dopředu a při vaření využijte zbytky Každý rok se ve světě vyhodí obrovské množství potravin. V Evropské unii je to přibližně 88 milionů tun. – Kulturio.cz |
Píše se o |